Panoramic View In Jaffa

Panoramic View In Jaffa

An apartment on the 12th floor of a concrete building from the 1960s, in one of the southern neighborhoods of Tel Aviv, was thoroughly renovated and turned into a contemporary loft. The apartment’s size is 100 square meters and originally consisted of three long and narrow rooms. During renovation, all the interior walls were demolished and the space was divided into two main areas: the first is a large space for a kitchen, living room and a spacious working area and the second is a bedroom, bathroom and toilet.

The construction pillar in the living room helps define the different areas and separates the living room from the working area. The old terrazzo tiles of the floor were removed, replaced by pine slabs, painted pale gray. The gray color of the flume blends with the grayness of the sea in the winter. The kitchen floor is decorated with concrete tiles that distinguish it from the rest of the apartment. In the living room there is a large library of metal industrial profiles. The bedrooms and the bathroom are surrounded by pine doors that were dismantled from a Haifa building built in the 1920s, with a wide sliding door that was painted in the white color of the space walls. The old doors were renovated and windows were installed from Granny Glass. The floor of the shower is made of illustrated concrete tiles in an example specially designed for a Cuban-inspired project.