x

בית במושבה


בית פרטי, שנבנה בשנות ה- 70, עבר שיפוץ טוטאלי תוך שינוי הפרוגראמה ממשפחה גדולה לזוג בשנות ה- 50 בחייו. מספר חללי הבית צומצמו לארבעה עיקריים: סלון אירוח, מטבח, חדר אורחים כולל פינת משפחה ויחידת הורים. מן החצר הקדמית עולים דרך ציר תנועה ברור לאורך החזית הצפונית אל החצר האינטימית יותר, האחורית. ציר תנועה זה מופיע גם בפנים הבית וחושף את הצופה לתווך בין הציבורי לפרטי ולקשר החדש הנוצר ביניהם. הרעיון העיצובי היה ציטוטים חלליים ויזואליים מהמבנה הישן, המשולבים יחדיו עם תפיסה חדשה באשר לאופי התאורה הטיבעית ומינונה בחללים השונים, יחד עם חידוש חלל הפנים עם הגינה הארץ – ישראלית, בה צומחים תאנה, זית, רימון, ועצי פרי נוספים. הבחירות מעידות על העדפה לגוונים בהירים ולרקע מונוכרומטי. בחלל האירוח מופיע חלון גדול ה"צומח" מן המפגש בין חיפוי האבן לבין רצפת הדק החיצונית. במבט אחד ניתן לראות שנדלייר ממתכת עתיקה ועצי פרי, אשר נמצאים לאורכה של חומת הבטון, שנבנתה בגבול המגרש הצפוני. חלל זה פונה גם לעבר רחבה חיצונית גדולה, המקורה על ידי פרגולת קורות עץ אורן גושני, הנתחמת על ידי שלוש מדרגות ש"נמתחו" לכל רוחבה והיורדות אל הגינה הקידמית.
 

קטגוריה

בית פרטי

הלקוח

זוג

גודל

330 מ"ר

סטטוס

הסתיים 2011

מיקום

גדרה