נוף פנורמי ביפו

נוף פנורמי ביפו

דירת שיכון בקומה ה-12 בבניין בטון משנות ה-60, באחת השכונות הדרומיות בעיר תל אביב, עברה שיפוץ יסודי והפכה ללופט עכשווי. הדירה משתרעת על פני כ-100 מ”ר ובמקור היו בה שלושה חדרים ארוכים וצרים. בתהליך השיפוץ נהרסו כל הקירות הפנימיים והדירה חולקה לשני מרחבים עיקריים: הראשון חלל גדול למטבח, סלון ולפינת עבודה מרווחת והשני חלל חדר שינה, חדר רחצה ושירותים.

עמוד הקונסטרוקציה בסלון מסייע להגדיר את החללים השונים ומפריד בין הסלון לפינת העבודה. אריחי הטרצו הישנים של הרצפה הוסרו, ובמקומם הונחו לוחות עץ אורן, שנצבעו באפור בהיר. הגוון האפרורי של המשטח משתלב עם האפרוריות של הים בחורף. ריצפת המטבח עשויה אריחי בטון מאוירים, המבדילים אותו משאר הדירה. בסלון ספרייה גדולה מפרופילים תעשייתיים ממתכת. חדרי השינה והרחצה תחומים בדלתות מעץ אורן קליר, שפורקו מבניין חיפאי שנבנה בשנות ה-20 ובדלת הזזה רחבה אשר נצבעה בגוון הלבן של קירות החלל. הדלתות הישנות שופצו ושובצו בהן חלונות מ”זכוכית סבתא”. רצפת המקלחת עשויה אריחי בטון מאוירים בדוגמה שעוצבה במיוחד לפרויקט בהשראה קובאנית.