בית מודרני בקיבוץ

בית מודרני בקיבוץ

הפרויקט עסק בסוגיית מהפך עיצובי מיחידת מגורים אנונימית בשטח של 200 מ”ר ליחידת מגורים אישית וספציפית המגיבה לצרכים ואהבות של זוג צעיר בשלבי מעבר למשפחה קטנה.
בעלת הבית אשר נולדה בעיר נהריה ובעלה בן הקיבוץ לוחמי הגטאות, הציבו פרוגרמה מאתגרת המכילה חומרים עכשוויים טבעיים, חללים גדולים ומרווחים ובעיקר הדגישו את הצורך לחלל ציבורי אשר יאפשר אירוח של חבריהם הרבים בנוחיות ובכיף.

הפרוגרמה שנבחרה על ידי הסטודיו לקומה התחתונה כללה סלון ומטבח, הסמוכים לחצר קדמית, יחידת אירוח, משרד, שרותי אורחים וחדר שירות. בקומה השנייה מוקמה יחידת ההורים אשר בסמוך לה חלל סטודיו פתוח לחלל המדרגות המתפקד כחלל גמיש הנתון לשינוי ע”פ צרכי המשפחה העתידיים.
החומרים בבית הם שילוב של עץ אלון טבעי עם בטון בגווני אפור ושחור, אליהם מצטרפים פתחים בברזל שחור וחלוד וזכוכיות הן שקופות והן מותזות חול. הצבעים בסקאלה של שחור, אפור, תכלת ולבן בצירוף טקסטורות וגמר הנעים בין המבריק למט ובין החלק לגולמי והמחוספס. בבית פזורים פרטי אומנות וצילום כמו כן פרטי עיצוב וריהוט ממיטב מותגי העיצוב.

התוצאה – “אי” של עיצוב, יופי וטעם אישי בתוך מרקם של שכונת בנים ממשיכים בקיבוץ הישראלי.